Nieuwegein Fietst Gemeente Nieuwegein
 


Fiets naar je werk!

Fietsen naar het werk, dat zouden meer mensen moeten doen! Fluitend langs de files, je voelt je fitter en bent soms sneller dan met de auto. Kaat Oudesluijs uit Nieuwegein gaat de uitdaging aan en pakt voor haar woon-werkverkeer een week lang de fiets.


'Zelfs in een plastic regenpak blijf ik fietsen’

Gezien haar werk bij JMA, een milieuadviesbureau in Zeist, is duurzaamheid voor Nieuwegeinse Kaat Oudesluijs (45) een belangrijk onderwerp. Na de installatie van zonnepanelen thuis was de aanschaf van een e-fiets haar volgende stap. Maar de fiets ook daadwerkelijk gebruiken voor woon-werkverkeer, dat lukte nog niet.

De 16 kilometer heen en 16 kilometer terug schrikte haar toch wat af. Kaat: "Stiekem dacht ik steeds: het is toch gemakkelijker om vandaag met de auto naar het werk te gaan". Maar met het klimmen der jaren en de achterblijvende sportprestaties bleef het knagen. Nu ook de kinderen ouder worden - de jongste Bregje gaat volgend jaar naar groep acht - geeft dat meer bewegingsvrijheid. Zo kwam de actie van Nieuwegein fietst! voor Kaat precies op tijd. "Ik ben op de fiets gestapt en sindsdien staat de auto werkloos thuis. "Ik ben helemaal om, fietsen naar mijn werk geeft mij rust. Ik rijd de mooiste route via Amelisweerd en weet één ding zeker: ik blijf fietsen, zelfs als ik mij in een plastic regenpak moet hijsen!"

Niet alleen de collega's wuiven haar complimenten toe, ook echtgenoot Jaap is betrokken en enthousiast. "Nu hij mij ziet genieten op de fiets, overweegt hij ook over te stappen op een e-fiets."

Kaat: "Vooral over de A27 fietsten en daar een file zien, geeft mij een overwinningsgevoel. Dit blijf ik volhouden, fietsen is en blijft mijn nieuwe vervoersmiddel".

Kaat Oudesluijs